Shqipëri-Kosovë, firmosen 16 marrëveshjet e rëndësishme, kush do të përfitojë…

Shqipëria dhe Kosova firmosin sot 16 marrëveshje, prej të cilave kanë në fokus lehtësimin e lëvizjes së qytetarëve, njohjen e sigurimeve shoqërorëve si dhe njehsimi i diplomave.
16 marrëveshje të reja do të nënshkruhen, nga të cilat 4 prej tyre do të dakordësohen ndërmjet institucioneve shteterore.
1- Marrëveshja mes Ministrive të Arsimit për një procedurë shumë specifike që lidhet me njohjen e ndërsjelltë të diplomave.
2- Lëvizja e qytetarëve dhe e mjeteve mes dy shteteve pritet të lehtësohet me një tjetër pikë doganore, përveç asaj të Morinës dhe Tropojës.
3- Në pikën e kalimit të Shishtavecit në Kukës dhe Dragashit në një pikë kalimi kufitar të mirëfilltë.
4- Kryeministrat kanë vendosur për krijimin e një Sekretariati të përbashkët që do të ketë fokus kryesor ndjekjen, monitorimin dhe raportimin e problematikave.

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat