Në çadër ndërsa dimri po vjen/ Belsh, shpërthimi i bombolës shkrumboi banesën

Familja e Sali Kishtës, nga Dragoti i Belshit prej 20 ditësh jeton në çadër.
Ishte shpërthimi i bombolës së gazit, që i vuri flakës shtëpisë. Në momentin që shpërtheu bombola e gazit në shtëpia ishte djali i shtëpisë 12 vjeç dhe vajza 3 vjeç fatmirësisht flakët e zjarrit preken vetëm shtëpinë dhe jo fëmijët.
“Kur shpërtheu bombola e gazit ku ishe? Këtu bashkë me motrën dhe gjyshin. Gjyshi ishte tek bombola e gazit, më kërkoi një copë ia dhashë e hodhi përsipër dhe shpërtheu. U dogj çdo gjë. Unë dua një shtëpi, po vjen dimri, shkolla do të fillojë nuk dua të shkoj në çadër” , tha Sali Kishta.
Familjes Kishta këtë vit do t’i duhet të jetojë vetëm me 5 mijë lekëshin e ndihmës ekonomike. Prodhimi bujqësor ishte tepër i dobët për shkak të thatësirës.
Po shoh që kë shembur muret ke para që t’i bësh nga e para? Jo, nuk kam pres të më ndihmojë shteti. Çfarë pune bën? Nuk kam jam në punë. Po në bujqësi? Ku ka bujqësia ja kam mbjell rrush dhe ullinj, rrushin nuk e shes dot se është tharë nuk kemi sistem vaditës”, tha ai.
Rezarta nëna e dy fëmijëve thotë se edhe pse kanë qenë të varfër kurrë nuk i kanë zgjatur dorën dikujt, por sot që janë mesin e 4 rrugëve ajo kërkon ndihmë.
“Ne më përpara ishim të varfër, por të patën kishim shtëpinë. Kërkoj ndihmë ju lutem më ndihmoi të futëm në shtëpi”, tha ajo.

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat