10 shprehje nga Xhovani Bokaço, që duhet t’i lexojmë të paktën një herë

July 20, 2009: Giovanni Boccaccio 1313-1375. Italian Writer And Poet. From The Book “Gallery Of Portraits” Published London 1833. (Credit Image: © Ken Welsh/Design Pics via ZUMA Wire)

“Asgjë nuk është aq e pahijshme sa nuk mund t’i thuhet dikujt nëse përdor fjalët e duhura për ta shprehur.”

“Buza e puthur nuk e humb freskinë e saj, përkundrazi ripërtërihet ashtu si hëna.”
“Parajsa do të ishte vërtet parajsë nëse aty, të dashuruarve do t’u lejohej gjithë kënaqësia që kanë marrë në tokë”.

“Më mirë të rrish me djajtë: në gjashtë nga shtatë raste nuk dinë se çfarë duan”.

“Askush nuk do ta dijë kurrë dhe një mëkat i fshehur është gjysmë i falur “.

“Krijesa budallaqe, nuk e keni idenë se sa poshtërsi fshihet në një pamje aq të dlirë”.

“Nga gjithë gjurullditë e kësaj bote, vetëm varfëria nuk ndjell zili”.

“Bëni si themi ne jo si bëjmë ne”

“Gabimet e kryera në të kaluarën e largët është shumë më e lehtë t’i dënosh sesa t’i rregullosh.”

“Atje përmendën një thënie të famshme se shërbimi më i mirë që mund t’i bëhej Zotit qeknësh ta shpiesh djallin në ferr”