Shtatëzania dhe deti/ Ja lidhja mes tyre

Një nga pyetjet më të zakonshme që një grua shtatzënë ka gjatë verës është nëse mund të notojë në det. Kur shtatzënia është normale, larja nuk është e ndaluar. Sigurisht, ai që do të të japë ok-në e fundit për të notuar, është gjinekologu yt.
Sidoqoftë, ka disa gjëra themelore për të cilat një grua shtatzënë duhet të ketë kujdes kur shkon në det. Shikoni më poshtë:
Shmangni temperaturat shumë të ulëta, ujin e trazuar dhe të ndotur.

Kini kujdes nga ekspozimi në diell, sepse lëkura e gruas shtatzënë është jashtëzakonisht e ndjeshme. Preferoni të uleni në hije.
Ekspozimi i zgjatur ndaj rrezatimit ultraviolet mund të shkaktojë djegie.
Sigurohuni që të vizitoni një plazh që e dini se është i certifikuar të jetë i pastër, për të shmangur infeksionet.

Mos notoni për orë të tëra. Sigurisht, kjo varet edhe nga muaji i shtatzënisë.
Rinovoni kremin tuaj kundër diellit shumë rregullisht, edhe kur uleni në hije
Keni me vete shishe uji.
Vish kapelën edhe kur noton.
Sapo të dilni, ndërroni menjëherë rrobat e lagura të lagura me një të thatë.
Shmangni detin nga ora 11-15.00.

 

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat