Hyn në Guinness, fermeri portorikan 112-vjeçar konfirmohet si njeriu më i moshuar në botë

Një 112-vjeçar në Porto Riko vendos Rekordin Botëror Guinness si njeriu më i moshuar.  Emilio Flores Márquez lindi më 8 gusht 1908, në Carolina dhe për pak kohë do të festojë ditëlindjen e 113-të. Çelësi për një jetë të lumtur është të jetosh me dashuri dhe pa zemërim.

Një fermer portorikan është konfirmuar si njeriu më i moshuar nga Rekordet Botërore të Guinness, vetëm disa nga 113 vjetori i lindjes. Emilio Flores Márquez lindi më 8 gusht 1908, në Carolina, Porto Riko, dhe është plot 112 vjeç dhe 326 ditë. Márquez, i dyti më i madhi nga 11 fëmijët e familjes, ishte përgjegjës për shumë punë shtëpie dhe kujdesej për vëllezërit e motrat më të vegjël.

“Unë isha më i moshuari nga fëmijët, kështu që bëra gjithçka,” tha Márquez për Guinness World Records.
[04/07, 17:57] Desara Sinani😏: “Kam pastruar, jam kujdesur për djemtë, kam bërë gjithçka”.