A jeni një person i varur nga puna apo super dembel?

Test me alternativa

1.Kur ju bëjnë komplimente:

a- I lumtur
b- ju vjen turp
c -ju jeni ngazëllyer

2.Në takimin e parë ai dëshiron t’ju trajtojë:
a- ti pranon me kenaqesi
b- ju kundërshtoni sepse mendoni se nuk është e drejtë
c -ju kategorikisht refuzoni, sepse keni portofolin tuaj
3.Ju është caktuar një detyrë e vështirë në punë:
a -ju mendoni se është një shembull vlerësimi
b- ju mendoni se është një mundësi për të provuar sa meritoni
c- ju mendoni se ata e dinë sa të aftë jeni tashmë!
4.Çfarë ju shqetëson më shumë tek njerëzit?
a -përpikmëria
b -siperfaqesia
c- mediokritet
5.Ajo martohet, por financat tuaja nuk ju lejojnë t’i bëni një dhuratë të mirë. Si e trajtoni atë?
a- ju i rrëfeni asaj të vërtetën, i sigurt se ajo do të tregojë mirëkuptim
b -ju po kerkoni te gjeni dicka ekonomike
c- ju merrni hua para për t’i bërë asaj një dhuratë të mirë
6.Kur jeni të dashuruar, jeni të gatshëm:
a- për të bërë sakrifica
b -për të prishur miqësitë
c -për të bërë ndonjë çmenduri

8.Shokët tuaj e pranojnë që ju jeni:
a -i ekuilibruar
b -kurajoz
c -bujar
8.Kur një koleg i ri sillet me mirësjellje:
a- ju përgjigjeni me simpati
b -ju kërkoni ta njihni më mirë
c- ju vendosni të bëheni miq të mirë
9.Në natën tuaj jashtë vishni:
a- elegante por diskrete
b -sipas modës së fundit
c- i çuditshëm dhe mbresëlënës
10.Në fund të ditës ndiheni:
a -i lodhur por i kënaqur
b- i lumtur por abstrakt
c- plot emocione
Nëse jeni përgjigjur më shumë se një herë A = Drejt fundit dhe ndryshimit!
Ju dëshironi t’i kapni të gjithë, por shumicën e kohës mashtrimet tuaja nuk funksionojnë. Ju nuk ju pëlqen të stresoheni dhe kur të tjerët kanë kërkesa të larta, sigurohuni që t’i shpëtoni atyre. Nëse vazhdoni kështu, rrezikoni të jeni së shpejti në zyrën e kërkimit të punës!
Nëse jeni përgjigjur më shumë herë B = Sa (dhe aq) sa duhet!
Ju dini si ta menaxhoni kohën tuaj si duhet dhe të gjeni ekuilibrin e duhur midis detyrimeve dhe kohës së lirë. Ju nuk e humbni kontrollin dhe e dini sa dhe kur të jeni dembel, pa dëmtuar efikasitetin tuaj. Pasi ta kuptoni se e keni tepruar, kujdesuni t’i lejoni vetes një pushim.
Nëse jeni përgjigjur më shumë se një herë C = Shumë punë deri në “torturë”!
Ju kurrë nuk ndaleni dhe pjesa më e keqe është se ju keni mësuar të jetoni ashtu. Në fakt, ju përpiqeni të bindni ata që ju rrethojnë se vetëm kështu mund të mbijetojnë. Ju jeni perfeksionist dhe autoritar, ndërsa këmbëngulni të bëni gjithçka pa ndihmë nga askush. Ju ushqeheni me admirimin e të tjerëve, por problemi juaj i përhershëm është lodhja. Nëse vazhdoni me këtë ritëm, së shpejti do të lëkundeni. Merrni lejen (të cilën nuk e keni përdorur për disa vjet) dhe relaksohuni! Ne kemi një jetë dhe nëse nuk e festojmë, çfarë do të kuptojmë ???