Ligji ishte ‘prerje koke’/ Murrizi: Gjyjata Kushtetuese vlerësoi kërkesën time me subjektivitet

Gjykata Kushtetues ka pranuar dje kërkesen e Bindjes Demokratike dhe Lëvizjes Demokratike Shqiptare për të shfuqizuar nenin që i shpërndan mandatet e deputetëve sipas herësit.

Ky vendim është komentuar dhe nga deputeti Myslim Murrizi. I ftuar në ‘Top Talk”, Murrizi tha se Gjykata Kushtetuese e vlerësoi me subbjektivitet kërkesën e tij.

“Hapja e listës nuk ndryshon rezultat, ndryshon emrat brenda subjekteve politike.

Po të ishte para zgjedhjeve të 35 prillit, do prodhonte shumë. Ligji ishte preje koke qysh në fillim të herës.

Gjykata Kushtetuese e ka vlerësuar me subjektivitet, kërkesën time. Argumetet e mija ligjoro-llogjiko politik.

Qellimi i ligjëvënesit ka qenë i qartë. Të ketë një garë të hapur mes atyre individëve, sa kohë që paftyrësia e elitës poltike nuk do tentojë të ndryshojë në zgjedhjet e ardhshme”,<span;> tha Murriz.