3 ushqime që shkaktojnë dhimbje koke

Të gjithë ne jemi përballur me një dhimbje koke të bezdisshme disa herë në jetën tonë, pas ekspozimit në diell, zhurmës së madhe, orëve të gjata para ekranit të kompjuterit, muzikës me zë të lartë, stresit, pagjumësisë ose konsumimit të keq të gjumit dhe alkoolit janë vetëm disa shembuj të jetës sonë të përditshme që lehtë mund ta shkaktojnë atë.

Sidoqoftë, sipas hulumtimit, disa ushqime gjithashtu mund të shkaktojnë një problem të madh. Sipas ekspertëve dhe pas studimeve, ata që vuajnë nga migrena, kanë në gojë dhe zorrë shumicën e mikroorganizmave që prishin shpejt nitratet.

Kjo shpjegon pjesërisht pse disa ushqime që përmbajnë nitrate duket se shkaktojnë migrenë. Kur këto kimikate ndahen nga bakteret në trup ato shndërrohen në oksid nitrik në gjak, i cili zgjeron enët e gjakut dhe mund të shkaktojë dhimbje koke.

 

Tre ushqime tipike janë çokollata, vera dhe mishrat e përpunuar, siç janë sallamet. Pra, nëse vuani nga migrena, mos i përfshini shumë këto ushqime në dietën tuaj.

 

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat