6 hapa ~shumë të rëndësishme~ nëse doni buzë të plota

Nëse për një arsye apo një tjetër keni vendosur të mos i bëni buzët, por në të njëjtën kohë po vdisni për t’i patur pak më të plota, ka shpëtim për ju. Buzët e plota mund të bëhen edhe në kushte shtëpie, sigurisht për një kohë të shkurtër, por ja vlen përpjekja!

  1. Lapsi ngjyrë nude bën magjira

Para se të përdorni çdo lloj pigmenti duhet fillimisht të vendosni një laps ngjyrë nude. Ai jo vetëm e bën buzëkuqin më të qëndrueshëm por krijon dhe bazën e duhur që ai të duket mirë.

  1. Përdorni menten

Çdo balsam buzësh me përmbajtje menteje do t’u japë atyre një pamje të fryrë. Për më tepër, kjo mentja përmriëson dhe qarkullimin e gjakut.

  1. Konturimi bën punë

Teknika shumë e njohur e konturit ndihmon që buza e poshtme të duket më e plotë.

  1. Vijëzoni konturin

Përdorimi i lapsit për të bërë konturin funskionon, por vetëm nëse e bëni ën mënyrë të tillë që të mos duket.

  1. Shmangni ngjyrat e errëta

Duhet të jeni të kujdesshëm gjatë aplikimti madje mundësisht t’i eliminoni këto nuance. Një buzëkuë i errët e sheshon pamjen tuaj duke humbur efektin e plotë të tyre.

  1. Mos harroni shkëlqyesin!

Atij shkëlqyesit rozë ose pjeshke që keni përdorur kur keni qenë të vogla i ka ardhur koha ta nxirrni nga sirtari. Pak dritë dhe ndriçim jep idenë e buzëve shumë të hidratuara.

Burimi: Marie Claire

 

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat