Domethënia e pikave të kuqe në trup, çfarë janë?

Nëse papritmas keni gjetur një pikë të kuqe konfuze në lëkurën tuaj, mos u shqetësoni. Më poshtë do lexoni pse shfaqen dhe si mund të parandalohet përhapja e tyre. Angioma është një tumor i vogël beninj që përbëhet nga enët e gjakut. Ekzistojnë 2 arsye kryesore për zhvillimin e tij: 1. Mosha. Shumë njerëzve i […]

Nëse papritmas keni gjetur një pikë të kuqe konfuze në lëkurën tuaj, mos u shqetësoni. Më poshtë do lexoni pse shfaqen dhe si mund të parandalohet përhapja e tyre.

Angioma është një tumor i vogël beninj që përbëhet nga enët e gjakut. Ekzistojnë 2 arsye kryesore për zhvillimin e tij:

  1. Mosha. Shumë njerëzve i krijohen angiomat në moshën 30 ose më vonë. Si rregull, në këtë rast duket si një nishan i vogël dhe ndodhet kryesisht në krahë dhe shpatulla. Angiomat e tilla shkaktohen nga ndryshime të thjeshta të moshës së lëkurës dhe enëve të gjakut.
  2. Problemet shëndetësore ose stili i gabuar i jetesës. Nëse angioma duket si një vend dhe fillon degëzimi vaskular, kjo mund të tregojë probleme me mëlçinë, sëmundjet vaskulare ose një dështim hormonal.

Nëse papritmas vëreni se një nishan i kuq papritur ndryshon madhësinë, formën ose ka filluar gjakderdhjen, më mirë këshillohuni me një mjek sa më shpejt të jetë e mundur. Angiomat zakonisht nuk janë një arsye për të shkuar në spital. Megjithatë, për të qenë të sigurt, është më mirë t’i përmendësh ato në takimin tuaj të ardhshëm të planifikuar me mjekun.

Duhet të kujdeseni që angiomat të mos shfaqen në të ardhmen. Parandalimi më i mirë është një mënyrë jetese e shëndetshme dhe një dietë e ekuilibruar. Pini lëngje dhe shumë ujë, hani perime të freskëta dhe mos harroni për yndyrat e shëndetshme si avokadot dhe vajin e ullirit. Këto rregulla të thjeshta do t’ju ndihmojnë të mbani lëkurën tuaj të pastër dhe të re dhe trupin tuaj të shëndetshëm.

 

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat