Zogu më i vjetër në botë që çelë vezë, Albatrosi nuk e përmban dot veten

Zogu i Albatrosit (Wisdom) është bërë zogu më i vjetër në botë që çelë një vezë. The Guardian shkruan se, Albatrosi ka çelur një vezë në moshën 70-vjeçare.

Shërbimi i Peshkimit dhe Kafshëve të Egra (USFWS), deklaroi se zogu i Albatrosit i lind vezët duke gjetur partnëtër e tyre më anë të ‘ahengjeve të vallëzimit’.

“Ne besojmë se Albatosi ka pasur shokë të tjerë. Megjithëse bashkëshorti i albatrosit është i përjetshëm, ata mund të gjejnë partnerë të rinj nëse është e nevojshme – për shembull nëse ata nuk i mbijetojnë shumë martesës së tyre të parë,” tha biologu Beth Flint.

USFWS gjithashtu ka deklaruar se një Albatros mund të çelë më shumë se 30 vezë gjatë jetës së tij.

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat