Vaksina Johnson & Johnson, efektive me vetëm një dozë

Rregullatorët e SHBA-së kanë zbuluar se vaksina e koronavirusit Johnson & Johnson është e sigurt dhe efektive.

Kjo i hap rrugën që ajo të bëhet vaksina e tretë kundër Covid-19 që autorizohet në SHBA. Vaksina do të ishte një alternativë me kosto më efektive se vaksinat e Pfizer dhe Moderna-s dhe mund të ruhet në një frigorifer, jo me temperaturat ekstreme si Pfizer.

Provat zbuluan se vaksina e Johnson & Johnson është 66% efektive në përgjithësi kur përfshihen raste të moderuara. Kompania ka rënë dakord të sigurojë 100 milion doza për Amerikën deri në fund të qershorit.

Britania e Madhe, Bashkimi Europian dhe Kanadaja gjithashtu kanë porositur doza të vaksinës. Ndërkohë 500 milion doza janë porositur përmes skemës Covax për të furnizuar kombet më të varfra.

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat