Gjykata Kushtetuese/ KED: Zhaklina Peto u tërhoq nga kandidimi për gjyqtare

Zhaklina Peto është tërhequr nga gara për gjyqtare në Gjykatën Kushtetuese. KED bën me dije se sot u mblodh pikërisht për Peton, por përfundoi procedurën e verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes së Peton, por kjo e fundit duket se ka vendosur mos garojë më.

Pikërisht KED e skualifikoi më herët Peton, por Gjykata Administrative e Apelit e riktheu në garë pasi i pranoi padinë.

NJOFTIMI NGA KED

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi (KED), në datën 23.12.2020, zhvilloi mbledhjen e tij të radhës, duke iu përmbajtur rendit të ditës:

  1. Shqyrtimi i gjetjeve në procedurën e verifikimit për kandidatin për vendin vakant, vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, e shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 22.11.2019:

– Zhaklina Peto.

  1. Vendimmarrja lidhur me lejimin/ndalimin e kandidimit të kandidatit të mësipërm.

Në mbledhjen e sotme merrnin pjesë anëtarët e KED, Avokati i Popullit si edhe përfaqësuesi i Presidentit të Republikës.

Mbledhja nisi me miratimin e rendit të ditës si dhe miratimin e procesverbalit të përmbledhur të mbledhjes së datës 21.12.2020.

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, pasi vijoi me shqyrtimin e gjetjeve në procedurën e verifikimit për kandidatin për vendin vakant, vakancë e parakohshme në Gjykatën Kushtetuese, e shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 22.11.2019, në unanimitet vendosi:

  • Përfundimin e procedurës së verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes, së kandidaturës së Zj. Zhaklina Peto, për shkak të tërheqjes nga kandidimi, për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese.

Vendimi i plotë dhe i zbardhur, do të publikohet i arsyetuar në faqen elektronike të Gjykatës së Lartë, në pjesën e caktuar për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi./a.p

Artikuj të ngjashem

Instagram

Më të lexuarat